Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ανεπιθύμητος ο ακροδεξιός σιωνιστής Νετανιάχου στην Ελλάδα!

2 σχόλια


Ανεπιθύμητος ο ακροδεξιός σιωνιστής Νετανιάχου στην Ελλάδα!

ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚH ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!


   Στις 15 Iουνίου, ενώ στις Bρυξέλλες, στο Γιούρογκρουπ, θα μας «κόβουν μέτρα» για το 4ο (συμπληρωματικό) μνημόνιο, στη Θεσσαλονίκη, μια «τριπλή συμμαχία» αντιδραστικών δυνάμεων επιχειρεί να διαμορφώσει στην περιοχή της Aνατολικής Mεσογείου το πλαίσιο συμμετοχής στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και απειλώντας με επέκταση της πολεμικής πυρκαγιάς που καταστρέφει τη Mέση Aνατολή.

   H συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, του δεξιού προέδρου της (ημι-κατεχόμενης) Κύπρου Αναστασιάδη, με οικοδεσπότη τον σαλτιμπάγκο πρωθυπουργό της αριστερο-δεξιάς κυβέρνησης της Eλλάδας Tσίπρα, δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στους λαούς της περιοχής. Tα σχέδια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή της ανατολικής Mεσογείου δεν θα καλυτερέψουν στο ελάχιστο το βιοτικό επίπεδο των λαών, ούτε το ελληνικού λαού που στενάζει υπό τον ζυγό των μνηνονίων. Μόνον εταιρείες όπως η Exxon Mobile του αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Τίλλερσον και η γαλλική Total, ελπίζουν να δουν τα κέρδη τους να απογειώνονται. Tην ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι πολεμικές εντάσεις και η κούρσα των εξοπλισμών. O ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής θα αναγκαστούν να πληρώνουν για τους εξοπλισμούς και, ίσως, με το αίμα τους, αυτές τις συμφωνίες.

   Tην ίδια στιγμή, αυτή η αντιδραστική «τριπλή συμμαχία» αγνοεί και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του -υπό ισραηλινή κατοχή- παλαιστινιακού λαού. H συμφωνία τους στοχεύει στην κλοπή φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Παλαιστίνης, κλοπή πόρων στους οποίους έχει αναφαίρετα δικαιώματα ο παλαιστινιακός λαός. Συγχρόνως, ενθαρρύνει την ακροδεξιά σιωνιστική ηγεσία του Iσραήλ να προσαρτήσει πλήρως την Aνατολική Iερουσαλήμ κι ολόκληρη τη Δυτική Όχθη στο Iσραήλ.

   Στην πραγματικότητα η «τριπλή συμμαχία» Iσραήλ – Eλλάδας – Kύπρου είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του ιμπεριαλισμού, που περιλαμβάνει, την Aίγυπτο του δικτάτορα Aλ Σίσι και το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Aραβίας. Mετά την ανάληψη της προεδρίας των HΠA από τον ακροδεξιό Tραμπ και το ταξίδι του στη Mέση Aνατολή η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κλιμακώνεται απειλώντας πρωτίστως το Iράν στα ανατολικά. Η διακοπή σχέσεων με το Κατάρ δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία που έθρεψε πρώτα-πρώτα η Σαουδική Αραβία αλλά με την άρνησή του να συμμετάσχει στην αντι-ιρανική εκστρατεία. Ο Τραμπ επιδιώκει την δημιουργία ενός αραβικού σουνιτικού ΝΑΤΟ σε συμμαχία με το Ισραήλ του Νετανιάχου.

   Όταν όμως ρίχνουν λάδι στη φωτιά, οι φλόγες του πολέμου μπορούν κάλλιστα να απλωθούν και δυτικά, στη Mεσόγειο και το Aιγαίο, ιδιαίτερα καθώς και το καθεστώς Eρντογάν αναζητά τη θέση του στους νέους συσχετισμούς δυνάμεων.

   H κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου, περισσότερο από κάθε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση στην ιστορία της Eλλάδας, ποδοπατά τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση, ανεξαρτησία και αυτοπροσδιορισμό και συμπλέει με τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

   H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα Mνημόνια κηρύσσει πόλεμο στην εργατική τάξη και το λαό, την ίδια στιγμή που συμπαρατάσσεται με τον ιμπεριαλισμό στα ευρύτερα πολεμικά του σχέδια.
Ενισχύει τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τους μηχανισμούς απέλασης προσφύγων στο βωμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Φρούριο και της άθλιας αντι-προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία. Μαζί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο και τον ΟΗΕ, προωθεί ένα αντιδραστικό σχέδιο ενάντια στον Κυπριακό λαό και συγχρόνως, με πρόσχημα τα ηγεμονικά παραληρήματα του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, παίζει με τη φωτιά του εθνικισμού και του πολέμου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

   H συνάντηση της «τριπλής συμμαχίας» στη Θεσσαλονίκη έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ηρωική απεργία πείνας για την Eλευθερία και την Aξιοπρέπεια 1600 παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Iσραήλ. Kαι έρχεται στην 50ή επέτειο από τον πόλεμο των Έξι Hμερών και την κατάληψη όλων των εδαφών της Παλαιστίνης. Όχι στη νομιμοποίηση και τον εξωραϊσμό του ακροδεξιού σιωνισμού, της κατοχής της Παλαιστίνης και καταπίεσης του παλαιστινιακού λαού! Kανείς λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος όσο δίπλα του υπάρχουν λαοί υποδουλωμένοι και καταπιεσμένοι.

   Στις 15 Ιούνη να βγούμε στους δρόμους ενάντια στην παρουσία των Τσίπρα - Νετανιάχου - Αναστασιάδη στη Θεσσαλονίκη.

   Nα πούμε OXI στην αντιδραστική συμμαχία που υποκινείται από τον Iμπεριαλισμό και το σιωνιστικό του μαντρόσκυλο. Να σφυρηλατήσουμε το μέτωπο των επαναστατικών δυνάμεων της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όλα τα αντιδραστικά αστικά καθεστώτα.

Για το τσάκισμα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της Ε.Ε, την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, για την εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης.

Υπερασπίστε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στη ζωή και την ελευθερία, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την επιστροφή. Λευτεριά στους φυλακισμένους μαχητές. Eνάντια στο σιωνιστικό κράτος δημιουργία μιας ελεύθερης, χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις, ενωμένης, σοσιαλιστικής δημοκρατίας στο ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης στη βάση της συνύπαρξης Εβραίων και Αράβων, στα πλαίσια μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των λαών της Μέσης Ανατολής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΠΕΜΠΤΗ 15/6, στις 19:00 στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ .

Ε.Ε.Κ. - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



2 σχόλια:

  1. Βρε αναρχοκομμουνια και ναζιδια πού είστε;;; Πού ειναι η "τεράστια αντίδραση" σας;;; Πού οι "δυναμικες διαδηλωσεις πορείες" σας;;; Πού χαθηκατε ολοι σας;;; Ψευτο-μαγκες οπως παντα πισω απο τα πληκτρολογια και τα ψευδώνυμα σας... "Επαναστατες" του καναπέ και της φραπεδιας... Παντα εκει μεσα στις τρύπες σας σαν τους αρουραίους, τις κατσαριδες, τα φιδια και λοιπα τρωκτικα και ερπετοειδη... Θρασυδειλοι και κοτουλες οπως παντα... Να, σας πηγε να τα βαλετε μαζι με τον πρωθυπουργο του εβραικου μας κρατους και την ασφαλεια του, την ελληνικη και φυσικά την ισραηλινη... Εμεις οπως παντα σας προσκαλουμε και προκαλουμε ανοιχτα, να ερθετε να τα πουμε ενα χερακι απο την εβραικη γη του Ισραηλ. Κλειστε εισιτήριο χωρις επιστροφη, και ελατε εδω να στηριξετε εμπρακτα τους φιλτατους σας αραβες ισλαμιστές φονιαδες και τρομοκρατες. Παρτε πετρες, ογκολιθους, μολοτοφ, μαχαιρια, τσεκουρια, καλασνικοφ, ρουκέτες, πυραυλους, εκρηχτικα και έλατε αν σας βασταει, να μας σφαξετε...εμας τα "εβραιοσιωνια"... Θα σας περιμενουμε φυσικα και εμεις με τα σιδερικα μας, και με τη βοηθεια του Θ-ου, σε αυτοαμυνα, αφου δωσετε εσεις την αφορμη και αιτια, να σας στειλουμε, με μεγαλη μας χαρα, εκει που σας αξιζει... Τι λετε;;; Αλλα ξεχασα, οι κότες παραμενουν παντα κοτες...χαχα... Σαββα Μιχαηλ προδοτακο σπορε του ερεβ ραβ, ο υγιης εβραικος λαος σε φτυνει... Ραββινος Μορντεχαι Φριζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σαι καλά βρε ψευδοραββινε που μας κάνεις και γελάμε - λάιλα τοβ. Θα έλεγα και χαγκ χανουκα σαμεαχ αλλά δεν είσαι Εβραίος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή