Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Όλοι στην Απεργία. Συγκέντρωση-Πορεία Τετάρτη 17/5, 10:00, Καμάρα.

0 σχόλια

Σαρώνουν μισθωτούς - συνταξιούχους με μέτρα έως το 2021Να τους σαρώσουμε εμείς !


γενική πολιτική απεργία διαρκείαςγια μια εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία


   Στις 18 Μάη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το “Συμπληρωματικό Mνημόνιο”, το δικό της τρίτο κατά σειρά πακέτο αντιλαϊκών μέτρων από το 2015, που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα Mνημονιακά μέτρα ΠAΣOK-NΔ.Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει την άμεση απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την επέκταση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα, το πλαφόν στις προσλήψεις στο δημόσιο, νέες δραματικές περικοπές στις συντάξεις και στο αφορολόγητο το 2019-2021, αλλά και παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

   Και όλα αυτά για να συνεχίσει το χρεοκοπημένο ελληνικό αστικό κράτος να χρηματοδοτείται από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ με νέα δάνεια, τα οποία θα συνεχίσει στο διηνεκές να πληρώνει ο λαός αυτής της χώρας για χάρη των διεθνών τοκογλύφων και των Ελλήνων καπιταλιστών.

   Να σαρώσουμε τώρα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που σαρώνει τη ζωή μας και ταυτόχρονα να φράξουμε το δρόμο στη Δεξιά των Μητσοτάκη – Γεωργιάδη, παλεύοντας για μία εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία και την εφαρμογή ενός σοσιαλιστικού προγράμματος λαϊκής σωτηρίας από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό, μονομερούς κατάργησης του χρέους, εξόδου από την ΕΕ-Ευρωζώνη, διάλυσής τους και πάλης για τις σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης.


Να αποδομήσουμε τους κυβερνητικούς “μύθους”


   Για να παλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει παράλληλα να αποδομήσουμε τους καταστρεπτικούς κυβερνητικούς μύθους, σύμφωνα με τους οποίους αυτά τα νέα μέτρα :


* “θα εφαρμοστούν σε 1 1/2 χρόνο από σήμερα” και έτσι οι συνέπειές τους δεν θα είναι άμεσα ορατές. Εξάλλου έως το 2019 αναμένεται να έχει “βελτιωθεί” η οικονομία.
* θα είναι “δημοσιονομικά ουδέτερα” γιατί θα υπάρξουν “αντί-μετρα”
* θα μπορούσαν να είναι και “χειρότερα”, αλλά σε κάθε περίπτωση Θα είναι τα “τελευταία”


Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
1) Αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα ισχύσει η κατάργηση του υπουργικού βέτο στις ομαδικές απολύσεις, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ανοίγουν πάνω από τις μισές Κυριακές το χρόνο, ενώ μπαίνει πλαφόν στους διορισμούς προσωπικού στο δημόσιο.
2) Τα αντί-μετρα τα οποία προτείνει η κυβέρνηση για το 2019 και το 2020 θα μπορούν να εφαρμοστούν μόνο εφόσον έχουν επιτευχθεί οι βάρβαροι δημοσιονομικοί στόχοι το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.
Έτσι π.χ. για να “τρέξει” από το 2019 το κοινωνικό πρόγραμμα επιδότησης της στέγασης, των οικογενειακών παροχών, των παιδικών σταθμών, της μειωμένης συμμετοχής στα φάρμακα θα πρέπει το 2018 να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή της αντι-λαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε το 2016 και φέτος.
Επίσης η εφαρμογή των φορολογικών αντί-μετρων το 2020 προϋποθέτει τη μείωση της δαπάνης, το 2019, για συντάξεις κατά 2,5 δισ. ευρώ.
Εξάλλου η μείωση του αφορολόγητου το 2020 θα πάρει πίσω όσα “κερδίσει” ένας μισθωτός το 2019 από τα “κοινωνικά” αντίμετρα.


   Οι περικοπές αυτές, μάλιστα, δεν θα δόσουν καμία διέξοδο στην δημοσιονομική κρίση, γιατί θα αναπυροδοτήσουν το φαύλο κύκλο λιτότητας - ύφεσης, με επόμενους χαμένους ξανά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Kι όλα αυτά σε ένα διεθνές έδαφος μιας E.E. υπό αποσύνθεση, καθώς η νίκη Μακρόν στη Γαλλία και η διαφαινόμενη νίκη της Μέρκελ στη Γερμανία “εξασφαλίζουν” ακόμα χειρότερες πιέσεις από την ΕΕ, την ίδια ώρα που η ίδια θα δέχεται πιέσεις από την οικονομική πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

   Η εργατική τάξη πρέπει να παλέψει για γενική πολιτική απεργία διαρκείας, για να αποτραπούν τα μέτρα, να διαγραφεί το χρέος, να ανατραπεί η κυβέρνηση από τα κάτω και από τα αριστερά, με στόχο μια εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία και ένα σοσιαλιστικό διεθνιστικό πρόγραμμα λαϊκής σωτηρίας.


[ Πάρτε μέρος στην 4η Εργατική Ευρω-μεσογειακή Συνδιάσκεψη, που οργανώνουν στην Aθήνα, 26 -28 Μαΐου, το ΕΕΚ, το Βαλκανικό Κέντρο “Κρίστιαν Ρακόφσκι”, και το Red Med, με συμμετοχή αντιπροσώπων από 17 χώρες. Έναρξη Παρασκευή 26/5, ώρα 7 μ.μ., EΣHEA (Aκαδημίας 20) ]


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου