Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΚΑΙ) ΣΤΟ PRAKTIKER

0 σχόλια



Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ (ΚΑΙ) ΣΤΟ PRAKTIKER


Όλοι στην διαμαρτυρία την Πέμπτη 20/02 στις 18:00




Το Praktiker φημίζεται για τις αντεργατικές του συνθήκες και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων του. Μειώσεις μισθών, εξοντωτικοί ρυθμοί, αλλά και μπόνους ρουφιανιάς που φτάνουν και τα 200 ευρώ! Έτσι στο κατάστημα του Αιγάλεου αναγκάστηκε σε “οικειοθελή αποχώρηση” ένας 49χρονος εργαζόμενος με 12 χρόνια συνεχούς προϋπηρεσίας, επειδή βρέθηκε μια ανοιχτή συσκευασία στον χώρο ευθύνης του! Σύρθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης από τους σεκιούριτι σαν κλέφτης και πιέστηκε να υπογράψει την αποχώρησή του ώστε να μην φανεί ότι απολύθηκε. Δυο μέρες αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του.

Η αυτοκτονία αυτή έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Δεν είναι όμως άλλο ένα νούμερο στατιστικής, είναι άλλη μια ζωή χαμένη στον βωμό του καπιταλισμού! Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία! Όσο ο παγκόσμιος καπιταλισμός καταρρέει μέσα στην χειρότερη κρίση της ιστορίας καταστρέφει τα πάντα γύρω του και πρώτα απ' όλα τις ζωές των εργαζομένων, ενώ τα αφεντικά κοιτάνε πως να την βγάλουν λάδι. Καιρός να τον γκρεμίσουμε, πριν πέσει και μας πλακώσει όλους. Είναι άμεση ανάγκη να οργανωθούμε τώρα όλοι οι εργάτες σε ανεξάρτητα από αφεντικά και γραφειοκράτες κέντρα αγώνα, για να αντιπαλέψουμε την άγρια επίθεση στις ζωές μας και να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο και συλλογικότητα, κάθε αγωνιστή, εργαζόμενο, άνεργο και οποιονδήποτε έχει δει την ζωή του να καταστρέφεται από την κρίση να παλέψουμε μαζί ενάντια στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την καπιταλιστική καταστροφή.
Καλούμε σε διαμαρτυρία στο Praktiker (Μαρίνου Αντύπα, Πυλαία, δίπλα στην Γερμανική Σχολή) την Πέμπτη 20/02, 18:00, συμμετέχοντας στην πανελλαδική διαμαρτυρία για την δολοφονία του εργαζομένου στο Αιγάλεω. Την Δευτέρα 24/02, 16:00, καλούμε σε συνέλευση στην Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων, Φιλίππου 56, για να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας.


Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης,


Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου