Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Άλλοι δύο εργάτες θυσία στα ορυχεία του θανάτου

0 σχόλια

Διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Δευτέρα 24/02 στις 11:30 το πρωί


Μέσα σε τρεις μέρες δύο εργάτες των ορυχείων της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην δουλειά. Την Παρασκευή 14/02 ένας εργάτης πνίγηκε λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε τεχνητή λίμνη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και την Δευτέρα 17/02 ένας άλλος βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε χώρο αποκατάστασης εδαφών. Και οι δύο εργάτες ήταν μόνοι τους όταν έχασαν την ζωή τους. Για άλλη μια φορά εμφανίζονται βίαια οι επιπτώσεις των μειώσεων προσωπικού, των εργολαβιών και της μη τήρησης των προδιαγραφών ασφαλείας σε έναν τόσο νευραλγικό χώρο όπως είναι τα ορυχεία της ΔΕΗ.
Είναι φανερό ότι όσο ο καπιταλισμός καταρρέει παγκοσμίως δεν του περισσεύουν πόροι ή ενδιαφέρον ώστε να διαφυλάξει τις ζωές των εργατών. Άλλωστε, με τέτοιες στρατιές ανέργων όλοι οι νεκροί εργάτες μπορούν εύκολα και ακόμα πιο φτηνά να αντικατασταθούν. Δεν θα περάσει έτσι! Οι δύο νεκροί εργάτες δεν είναι απλώς άλλη μια στατιστική, είναι άλλες δυο ζωές χαμένες στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία έξω από την ΔΕΗ Λευκού Πύργου την Δευτέρα 24/02 στις 11:30 το πρωί.

Καλούμε την ίδια μέρα στις 4:00 μ.μ. στην συνέλευση της Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σωματείων Βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων, στην Λέσχη Εργαζομένων-Ανέργων στην Φιλίππου 56.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου