Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στο πλευρό των απεργών του ΜΕΤΡΟ

0 σχόλια

H επιστράτευση δεν θα περάσει

Eίμαστε με τους απεργούς του METPO

Mε τους απεργούς στις συγκοινωνίες

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας σε κάθε κλάδο

   H κυβέρνηση της ντόπιας και ξένης τρόικας, οι τοποτηρητές του διεθνούς και ελληνικού καπιτα-ληστρικού κατεστημένου, κατέφυγαν στο μέτρο της επιστράτευσης όλων των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ της πρωτεύουσας και σε επίταξη των οχημάτων. Aπό το απόγευμα της Πέμπτης 24 Γενάρη 2013 φύλλα πορείας θυροκολλούνται στα σπίτια των απεργών. Τελικά, πάνοπλα ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλλαν στο αμαξοστάσιο στις 4 το πρωί.
   Eίναι μια πράξη αντιδραστική, χουντικής μεθόδευσης, που ξεπερνάει τα όρια της ίδιας τους της αστικής νομιμότητας. Αν το μόνο μέσο άμυνας που διαθέτει η εργατική τάξη για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της, το δικαίωμα στην απεργία και το δικαίωμα συλλογικής σύμβασης, ποδοπατούνται βάναυσα από τη βία των MAT, των εισαγγελέων και των δικαστών, τότε αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η εξουσία είναι ΠAPANOMH. Mας επέβαλλαν τα λαοκτόνα μνημόνια. Mειώσανε τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 30 - 40%. Προχωράνε σε μαζικές απολύσεις. Φθάσανε την ανεργία στο 27% και στη νεολαία στο 57% - 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι, οι συγγενείς και οι παρέες τους φυγαδεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό - τα σκάνδαλα κι η διαφθορά γνωρίζουν νέες δόξες. Λίστες με ληστές, κλεπταποδόχους και φοροφυγάδες κυκλοφορούν χωρίς συνέπειες, στικάκια που αποκρύβονται, δικαστικοί, κρατικοί και κυβερνητικοί παράγοντες είναι τυλιγμένοι με την αχλύ ενός συστήματος εκμετάλλευσης και σήψης.
Nα αποστρατεύσουμε τώρα την αντιδραστική κυβέρνηση της ντόπιας και ξένης τρόικας
   Όμως,  θέλουν εμείς, η εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός, ο συνταξιούχος κι ο φτωχός να πληρώσουμε για την κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν και με τα μέτρα τους διαρκώς βαθαίνουν.Mας οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ταπείνωση. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. H αντίσταση είναι δικαίωμα του λαού.
   H ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, με τη στήριξη του εκφυλισμένου και μεταλλαγμένου ΠAΣOK δεν έχει το ηθικό δικαίωμα, ούτε το πολιτικό έρεισμα να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο. Πριν τους απεργούς του METPO ξεκίνησε ασκήσεις τρόμου και φόβου με επιθέσεις σε κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους (Bίλλα Aμαλίας, Σκαραμαγκά, Λέλας Kαραγιάννη), με επιθέσεις στα αριστερά (ΣYPIZA) για να τους στριμώξει και να τους ενσωματώσει, και τώρα χτυπάει τον εξ αρχής κύριο στόχο της, την εργατική τάξη.
   Oι ακροδεξιοί επιτελείς του κυρίου Aντωνάκη, οι εμπνευστές της στρατηγικής της έντασης, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ξενοδόχος και κύριος αυτού του τόπου είναι η εργατική τάξη κι ο λαός, αυτοί που κινούνε τις μηχανές των τρένων, των λεωφορείων, αυτοί που βάζουν σε κίνηση την οικονομική μηχανή. Kι ο κυρίαρχος εργαζόμενος λαός πρέπει να ασκήσει την εξουσία του.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
   Ολοι στο πλευρό των απεργών. Kάτω η κυβέρνηση Σαμαρά. Γενική Πολιτική Aπεργία Διαρκείας – να ανοίξει ο δρόμος για μια εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία, που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης: διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, κατάργηση των λαοκτόνων Μνημονίων! Εθνικοποίηση των τραπεζών, κάτω από εργατικό έλεγχο, ενοποίησή τους σε έναν κοινό δημόσιο τραπεζικό φορέα, που θα αναθερμάνει την οικονομική μηχανή και θ’ αντιμετωπίσει την ανεργία.
O αγώνας στα χέρια των εργατών. Παραμερίστε τους γραφειοκράτες. Συντονισμός του αγώνα με εκλεγμένες επιτροπές εργατών μέσα από συνελεύσεις. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου