Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Κάθοδος της Χρυσής Αυγής στους Εκπαιδευτικούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης - Σύλληψη έξι αντιφασιστών

0 σχόλια
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!

Όλοι την Πέμπτη 06/11 στις 11:30
στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης   Σε έξι συλλήψεις αντιφασιστών συντρόφων κατέληξαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 11ο Σχολείο Ευόσμου σήμερα Τετάρτη, 05/11. Σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά κατέβηκε στην δυτική Θεσσαλονίκη η παράταξη της Χρυσής Αυγής "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" και από νωρίς το πρωί ανέβηκε η ένταση όταν οι δύο ναζί υποψήφιοι μαζί με ομάδα μπράβων έστησαν τραπεζάκι και μοίραζαν φασιστικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας υποψήφιος είναι ο διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, ο οποίος επέτρεψε σε προπονητή-υποψήφιο της ΧΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης να διδάσκει Παγκράτιο τα απογεύματα στο σχολείο, με σκοπό ασφαλώς την "διαπαιδαγώγηση" των παιδιών στην εθνικιστική προπαγάνδα.
   Το τραπεζάκι βέβαια δεν παρέμεινε για πολύ στην θέση του, αφού νωρίς το μεσημέρι ομάδα αντιφασιστών του α/α χώρου παρενέβη δυναμικά και τους διέλυσε. Ακολούθησε επίθεση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία κατέληξε στην σύλληψη 6 συντρόφων και την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Ευόσμου. Στην συνέχεια η αστυνομία μετέβη στο σχολείο, όπου οι χρυσαυγίτες υποψήφιοι υποδείκνυαν αριστερούς υποψηφίους ως δήθεν επιτιθέμενους για να τους συλλάβουν. Αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Α.Τ. Ευόσμου και συνδικαλιστής μέλος του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος όμως στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Οι έξι συλληφθέντες αφού "αναγνωρίστηκαν" δήθεν από τους χρυσαυγίτες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ όπου και κρατούνται, αναμένοντας να περάσουν από το αυτόφωρο την Πέμπτη το πρωί.
   Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που δέχτηκαν την υποψηφιότητα του "Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών" όπως και την ΕΛ.ΑΣ. που για άλλη μια φορά έδρασε σε άγαστη συνεργασία με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Έγινε εκ νέου φανερό πως το κράτος όχι μόνο δεν ενοχλείται αλλά και επιθυμεί και υποστηρίζει την κάλπικη "αντισυστημικότητα" των ναζί δολοφόνων, γιατί κάθε στιγμή τρέμει έναν νέο Δεκέμβρη που δεν θα μπορεί να ελέγξει μόνο με τις δικές του δυνάμεις.
   Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την "αμεροληψία" της αστικής δικαιοσύνης, ούτε περιμένουμε από αυτήν ή -πολύ περισσότερο- το αστικό κράτος να μας απαλλάξει από τους ναζί δολοφόνους. Είναι άμεση αναγκαιότητα του εργατικού κινήματος να στήσει εργατικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας σε κάθε γειτονιά, ώστε κανένας φασίστας να μην τολμά να ξεμυτίσει από την τρύπα του, για να προφυλάσσουμε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα από τις επιθέσεις του κράτους και του παρακράτους, για την επανάσταση και τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό.

  • Καμία δίωξη - άμεση απελευθέρωση των 6 συλληφθέντων αντιφασιστών συντρόφων
  • Τσακίστε τους ναζί στα σχολεία και τις γειτονιές
  • Εργατικές πολιτοφυλακές τώρα!


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου