Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επίθεση ναζιστών εναντίον διεμφυλικής

0 σχόλια
   Τα ξημερώματα της Κυριακής 16/11 δύο φασίστες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν άγρια μια τρανς γυναίκα και έναν περαστικό που έσπευσε να την υπερασπιστεί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όταν ο περαστικός κατήγγειλε το γεγονός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα του είπαν ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μήνυση κατά αγνώστων και "να μην περιμένει και πολλά πράγματα", παρ' ότι τους έδωσε περιγραφή του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν και τμήμα του αριθμού της πινακίδας του.
   Το γεγονός αυτό, τέσσερις μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα μνήμης τρανς θυμάτων (20 Νοεμβρίου) και μία μόλις μέρα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το '73, έρχεται να προστεθεί στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων φασιστών και φασιστοειδών εναντίων τρανς και γκέι ατόμων στην Θεσσαλονίκη. Οι φασίστες στοχεύουν σε οτιδήποτε "διαφορετικό" (μετανάστες, lgbtqi, εξαρτημένους, κτλ) όχι μόνο επειδή τους χαλάνε το τερατώδες übermensch πρότυπο που προτάσσουν, αλλά κυρίως επειδή στο πρόσωπο του κάθε αποκλεισμένου αναγνωρίζουν ολόκληρη της εργατική τάξη και όλους τους καταπιεσμένους - την δύναμη αυτή που μπορεί να ανατρέψει τους αστούς αφεντάδες τους και να τους τσακίσει. Για αυτό και η αστυνομία έσπευσε για άλλη μια φορά να τους καλύψει, γιατί αναγνωρίζει τους συνεργάτες της, τα μέλη της και τον κοινό σκοπό τους: την διαιώνιση του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταστολής.
   Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από την αστυνομία ούτε από τα αστικά δικαστήρια και τις αστικές κυβερνήσεις ότι θα δικαιώσουν ή πολύ περισσότερο θα προστατέψουν τα θύματα των ναζιστών. Μόνο η αυτοοργανωμένη εργατική τάξη μπορεί να περιφρουρήσει τους αγώνες και τις γειτονιές της. Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθούν παντού ομάδες εργατικής αυτοάμυνας μέσα από συνελεύσεις γειτονιών και εργατικών χώρων, για να μπορούν όλοι οι "περιθωριακοί", τρανς, γκέι, λεσβίες, μετανάστες, κτλ, να ζουν ελεύθερα και χωρίς φόβο για την σωματική ή και ψυχική τους ακεραιότητα και οι φασίστες να μην τολμάνε να βγουν από τις τρύπες τους.
   Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καταγγέλει αυτήν και κάθε επίθεση προς lgbtqi άτομα και καλεί όλη την εργατική τάξη, τις αριστερές και αναρχικές συλλογικότητες, να οργανωθούν σε Ενιαίο Μέτωπο ενάντια σε αυτούς που οραματίζονται για μας την ομοιομορφία του νεκροταφείου.

  • Έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα θύματα των ναζιστικών επιθέσεων.
  • Οργάνωση εργατικών πολιτοφυλακών σε γειτονιές και χώρους δουλειάς.
  • Τσακίστε τους φασίστες και το αστικό κράτος που τους στηρίζει.


Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου