Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον Κουρδικό Λαό

0 σχόλια
Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ καλεί στην Μικροφωνική Αλληλεγγύης στον αγώνα του Κουρδικού λαού:

Σάββατο 1/11, στις 18:00
Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης στο Κομπάνι, και τις δεκάδες δράσεις που θα γίνουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου την 1η Νοέμβρη.
Καλούν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία, Κουρδιστάν.




Κείμενο του Devrimci İşçi Partisi (Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος) της Τουρκίας για τον αγώνα των Κούρδων στο Κομπάνι και στην Τουρκία:


AΛΛHΛEΓΓYH ΣTOYΣ KOYPΔOYΣ TOY KOMΠANΙ

Σταματήστε να σκοτώνετε τους ανθρώπους! Nα αρθεί η συγκεκαλυμμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
Ήρωες της εξέγερσης του Γκεζί, αυτή είναι η ώρα της αλληλεγγύης! Τα παιδιά των Κούρδων που πεθαίνουν είναι τα αδέλφια του Berkin!
Πεσμεργκά και αντάρτες του ΡΚΚ στο Kobanê:
Πολεμήστε το Ισλαμικό Κράτος, έναν εχθρό όχι μόνο των Κούρδων αλλά και των Αλεβιτών!
Για μια γενική απεργία των εργατών και των δημοσίων υπαλλήλων κατά των δολοφονιών και τον πόλεμο-καπηλεία του Ισλαμικού Κράτους και του AKP!

Οι διαδηλώσεις στις κουρδικές πόλεις καθώς και τις μεγάλες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, σε διαμαρτυρία για την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της πόλης Κομπάνι σε ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν) και το σφαγιασμό ολόκληρων τμημάτων του άμαχου πληθυσμού της πόλης με την ενεργό συνενοχή της κυβέρνησης του ΑΚΡ στην Τουρκία, είναι εξ ολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα νόμιμες. Η κυβέρνηση απάντησε με την εφαρμογή μιας ακύρυχτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βγάζοντας το στρατό στους δρόμους στα κέντρα πολλών πόλεων, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων της Ιστανμπούλ, παραβλέποντας τις δολοφονικές επιθέσεις της Κουρδικής Χεζμπολάχ (καμία σχέση με τη Σιιτική συνονόματό της στο Λίβανο) στο Κουρδιστάν και των φασιστών στην Τουρκία κατά των κουρδικών μαζών που εκφράζαν την αλληλεγγύη τους με το Κομπάνι, έχοντας την αστυνομία, το στρατό, και τους «μπαλτατζήδες» του Ερντογάν να πυροβολούν τους διαδηλωτές με σκοπό να τους σκοτώσουν. Περισσότεροι από δύο δωδεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε λιγότερο από τρεις ημέρες, το διπλάσιο του αριθμού των θυμάτων της εξέγερσης του Γκεζί σε χρόνο τουλάχιστον έξι μηνών.
Μαλακή με τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους, παρέχοντάς τους υλικοτεχνική υποστήριξη και κάνοντας τα στραβά μάτια καθώς οι μαχητές της κάνουν ελβετικό τυρί τα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, η κυβέρνηση του AKP δεν έχει καμία ανοχή για τους Κούρδους διαδηλωτές. Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τις μάζες και παρακινεί την αστυνομία για περαιτέρω βία δηλώνοντας ότι «κάθε βία θα επιστραφεί με περισσότερη βία», καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση βλέπει τον εαυτό της αδέσμευτο από νόμους. Η κυβέρνηση του AKP θα πρέπει να σταματήσει αμέσως να σκοτώνει τους ανθρώπους και να αποσύρει τις εμφυλιοπολεμικές οργανώσεις της όπως την Χεζμπολάχ από τους δρόμους! Θα πρέπει να άρει την de facto κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσει να εμποδίζει τον κούρδικο λαό και όσους είναι αλληλέγγυοι με αυτό να εκφράζουν τα δίκαια αιτήματα τους!
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ένας προστατευόμενος του Ταγίπ Ερντογάν, έχει βαπτίσει τους Κούρδους διαδηλωτές «βάνδαλους». Αυτή είναι η ίδια γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε κατά των εξεγερμένων του Γκεζί, που χαρακτηρίστηκαν «τσαπουλτζού» («πλιατσικολόγοι») από τον τότε πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν (νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας). Οι φονιάδες με τα πολιτικά και τα ξύλινα ρόπαλα που σκότωσαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Γκεζί, τόσο όμοιοι με τους «μπαλτατζήδες» του Μουμπάρακ, είναι ξανά στους δρόμους! Τα δακρυγόνα που σκότωσαν τόσους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Γκεζί παίρνουν τώρα κουρδικές ζωές! Ο 17χρονος Y.C. που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην κουρδική πόλη Σιίρτ, είναι αδέλφι με τον Μπερκίν Ελβάν, τον 15χρονο μάρτυρα του Γκεζί! Ήρωες της λαϊκής εξέγερσης του Γκεζί! Αυτή είναι η ώρα της αλληλεγγύης! Ας καταστεί η κυβέρνηση υπόλογη για την απώλεια όλων των μαρτύρων μας, τότε και τώρα. Τσαπουλτζού, στις πλατείες των πόλεων στα δυτικά της χώρας, τώρα!
Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν υπό τον Μασούντ Μπαρζανί έχει υιοθετήσει μια σαφώς αντιδραστική θέση. Έχει σφραγίσει τις πύλες που οδηγούν στην Ροζάβα! Κοιτάει μακριά, ενώ οι αδελφοί και οι αδελφές στη Συρία των Κούρδων του Ιρακινού Κουρδιστάν σφαγιάζονται. Ο λαός του Νοτίου Κουρδιστάν πρέπει να καταστήσει τον Μπαρζανί υπόλογο για αυτά τα εγκλήματα! Ας αψηφίσουν τον Μπαρζανί οι Πεσμεργκά και οι ένοπλες δυνάμεις του Ιρακινού Κουρδιστάν και ας πορευτούν στο Κομπάνι μαζί με τις δυνάμεις των ανταρτών των Κούρδων της Τουρκίας για να σαρώσουν το Ισλαμικό Κράτος!
Μην περιμένετε τη σωτηρία για το λαό του Κομπάνι από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ούτε από το AKP του Ερντογάν. Η μία θα σπείρει περαιτέρω σπόρους διχόνοιας στη Μέση Ανατολή, στρέφοντας έθνος εναντίον έθνους και θρησκεία εναντίον θρησκείας, έτσι ώστε να είναι καλύτερα σε θέση να εξουσιάζει επί των λαών αυτής της πολυπόθητης περιοχής με τις άφθονες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η άλλη, αν ποτέ κινηθεί, θα το κάνει έτσι ώστε να υποδουλώσουν ασφαλέστερα όλους τους Κούρδους της Μέσης Ανατολής στο μέλλον. 
Η κυβέρνηση του AKP υπό τον Ταγίπ Ερντογάν είναι βαθιά βουτηγμένη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ονειρεύεται την ηγεμονία στον αραβικό κόσμο, ακολουθεί μια πολιτική Σουνίτικου σεχταρισμού εναντίον των Σιιτών και των Αλεβιτών, καίγεται να πέσει ο Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας και να προκαλέσει ένα επικίνδυνο σουνιτο-αλεβίτικο ρήγμα στο εσωτερικό της ίδιας της Τουρκίας. Δεν μπορεί να ανεχθεί την απόλαυση, ακόμη και σε μικρή ποσότητα, της ελευθερίας από τους Κούρδους και έτσι προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει τους Κούρδους της Ροζάβα να γονατίσουν. Για όλα αυτά και άλλα πολλά ετοιμάζεται να εξαπολύσει πόλεμο.
Δεν είναι ο Μπιλάλ, ο διαβόητος γιος του Ερντογάν, ο οποίος πρόκειται να πεθάνει στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής. Ούτε είναι οι γιοι των καπιταλιστών μεγιστάνων, των εταιρειών χαρτοφυλακίου που ελέγχουν την τουρκική οικονομία, δυτικοποιούμενης-κοσμικής ή ισλαμιστικής κοπής. Είναι οι γιοι των εργατών και των αγροτών. Ας σταματήσουμε την πορεία προς τον πόλεμο! Ας κάνουμε την κυβερνητική κίνηση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή νεκρό γράμμα!
Οι πρωτοπόροι εργάτες θα πρέπει να αγωνιστούμε για μια γενική απεργία ενάντια στην προοπτική της σφαγής που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στις μάζες του Κομπάνι και την καταστολή των διαδηλώσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας!
Κάτω οι ροπαλοφόροι φονιάδες που περιφέρονται στους δρόμους ακριβώς όπως στην Αίγυπτο, ειδικά στα μετα-πραξικοπηματικά χρόνια! Κάτω οι συμμορίες της Χεζμπολάχ! 
Κάτω το Ισλαμικό Κράτος και η ιμπεριαλιστική επέμβαση, καθώς και η αποστολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Κομπάνι!
Η ιδέα μιας ουδέτερης ζώνης και μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στο εσωτερικό που επίμονα απαιτεί η κυβέρνηση του ΑΚΡ, είναι μια πρόσκληση σε θάνατο στα μέτωπα για τα παιδιά της εργατικής τάξης. Απόρριψη της πολεμο-καπηλείας της κυβέρνησης του ΑΚΡ!
Ο Γόρδιος δεσμός της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να κοπεί από τις δυνάμεις της εργατικής τάξης. Εμπρός για μια γενική απεργία ενάντια στον πόλεμο και τη σφαγή!

DİP 
(Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα - Tουρκία)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου