Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Τα μνημόνια δεν σταματούν αν δεν ανατρέψουμε αυτούς που τα εφαρμόζουν. ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΘ, ΚΑΜΑΡΑ 8/9, 18:00.

0 σχόλια
Το μνημόνιο τελείωσε, ζήτω το μετα-μνημόνιο! “Πριν αλέκτορα φωνήσαι ...”, η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ ετοιμάζει τουλάχιστον 49 “μέτρα” μνημονιακού χαρακτήρα.
Η εφαρμογή τους αποτελεί ένα πρώτο μέρος των δεσμεύσεων που έχουν υπογράψει στις 22 Ιουνίου με τους δανειστές, δύο μήνες πριν από την “έξοδο”. Πρέπει να τα εφαρμόσουν και να ελεγχθεί(!) η εφαρμογή τους από την τρόικα, πριν από το τέλος του 2018. Πρόκειται για μέτρα που αφορούν στην Υγεία, τα ασφαλιστικά χαράτσια, την περαιτέρω συρρίκνωση των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους και το δημόσιο, ενώ παράλληλα πρέπει να επιταχύνουν 16 χιλιάδες πλειστηριασμούς, να “τρέξουν” τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παρεμβάσεις “απελευθέρωσης της αγοράς”.
Και όλα αυτά όταν η “έξοδος” από τα μνημόνια, αφήνει πίσω της χιλιάδες οικογένειες, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους βυθισμένους στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία και κυρίως τη νέα γενιά - 400.000 νέοι μέχρι στιγμής εξαναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.
Τώρα η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ, επιχειρεί να κρύψει όλα αυτά πίσω από υποσχέσεις και προσδοκίες για βελτίωση μισθών, μη περαιτέρω μείωση συντάξεων(!), συλλογικές συμβάσεις, απασχόληση και ό,τι άλλο για μια επταετία είχε γίνει ο εφιάλτης μας, από τις κυβερνήσεις ΝΔ–Πασόκ και Σύριζα-Ανέλ.
Η αλήθεια είναι ότι η “πηγή του κακού”, το χρέος και η κρίση του συστήματος μετά την “έξοδο” από τα μνημόνια δεν τέλειωσαν.
Είναι ακόμα εδώ, είναι χειρότερα από πριν και σκιάζουν την ζωή μας, μαζί μ’ αυτούς που οδήγησαν σ’ αυτόν τον εφιάλτη, στον οποίο έχει προστεθεί η ζοφερή απειλή του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων -της Aμερικής του Tραμπ, «επίσημου προσκεκλημένου» στην ΔEΘ και της ιμπεριαλιστικής EE- στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Οι πολιτικές τους δεν μπορούν να ανατραπούν, όσο αυτοί που τις εφάρμοσαν εξακολουθούν να μας κυβερνούν. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία δεν πρέπει να δώσουμε το παραμικρό περιθώριο στις υποσχέσεις τους για ένα νέο “success story” α λα Σαμαρά, καμία αναμονή, καμία περίοδος χάριτος δεν μπορεί να υπάρξει απέναντί τους.
Εδώ και τώρα πρέπει να στηρίξουμε κάθε αίτημα και κάθε αγώνα και να παλέψουμε για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Πρέπει να οργανώσουμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα ανοίξει τον δρόμο στη Γενική Πολιτική Απεργία, για την ανατροπή τους.
Για να πάρει η εργατική τάξη την πρωτοβουλία της πάλης για την ανατροπή και την εργατική εξουσία, με ένα επαναστατικό πρόγραμμα απαλλοτρίωσης του κεφαλαίου, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των καρεκλοκένταυρων της πλειοψηφίας σε ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔY.
Η κινητοποίηση των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με την Πορεία από την Καμάρα το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη (6 μ.μ.) πρέπει να γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα ενάντια στο μετα-μνημόνιο, για την ανατροπή τους.
Παράλληλα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο φασιστο-εθνικιστικό συρφετό του μίσους ενάντια στους γειτονικούς λαούς βροντοφωνάζοντας «Tα Bαλκάνια στους Bαλκανικούς λαούς», «Πόλεμο στα Παλάτια – Eιρήνη στις Kαλύβες», ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, για την ενοποίηση των λαών των Bαλκανίων όπως ήταν το όραμα του Pήγα, για μια Bαλκανική ομοσπονδία σε σοσιαλιστική εργατική βάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου