Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

0 σχόλια

Το ΕΕΚ Θεσσαλονίκης καταδικάζει, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ, με τις όποιες επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της εταιρίας, ούτως ώστε να καταφέρει να καταστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων, με αίτημα την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Αποκορύφωμα αυτών των μεθοδεύσεων αποτελεί η μήνυση που κατατέθηκε από τον περιφερειακό διευθυντή της εταιρείας, στην Βόρειο Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 5 συνδικαλιστών απεργών, το βράδυ της Τρίτης 7/1, έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται επί της Καρόλου Ντηλ. 
Η ενέργεια αυτή προφανώς και ήταν στοχευμένη με σκοπό τον παραδειγματισμό, καθώς στη πόλη της Θεσσαλονίκης, στα περισσότερα τμήματα, η συμμετοχή στην απεργία αγγίζει το 100%! 

Η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! 

Είναι βέβαιο πως η προσπάθεια να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, θα τους γυρίσει “μπούμερανγκ”. 

Ο ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στην χώρα. Μια εταιρία που χτίστηκε με τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων της χώρας, αλλά ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς της Deutsche Telekom, με τα κέρδη γι’ αυτούς να είναι τεράστια. Όλα αυτά τα χρόνια η παραγωγικότητα αυξάνεται συνεχώς ,ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί συρρικνώνονται ακόμη και κάτω από 500 ευρώ! Σχεδόν 5500 εργαζόμενοι λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με 120 Golden Boys! Απ’ ότι φαίνεται όμως, ούτε αυτά δεν τους φτάνουν! Αν τα στελέχη του ομίλου πιστεύουν ότι το αίτημα για δουλειά με αξιοπρέπεια, γυρίζει την εταιρία 20 χρόνια πίσω, είναι γιατί με τις πρακτικές που ακολουθούν, επιθυμούν να επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! 

Το ΕΕΚ Θεσσαλονίκης στέκεται στον πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ, στον αγώνα τους, μέχρι την τελική τους νίκη και καλεί όλη της εργατική τάξη να πράξει το ίδιο. 

Καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην σύναψη νέας, τριετούς, Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο, είτε αυτοί ανήκουν στη μητρική εταιρεία, είτε είναι σε θυγατρικές ή τρίτες εταιρίες, με πλήρη δικαιώματα και αυξήσεις αποδοχών, που να αγγίζουν κοστολογικά το ποσοστό αμοιβών του μέσου όρου της υπόλοιπης Deutsche Telekom. 
Την καλούμε επίσης να ανακαλέσει όλες τις πρόσφατες απολύσεις που αφορούν το προσωπικό φύλαξης που δεν υπέγραψε “εθελούσια” έξοδο. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου