Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Συνέλευση για αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό σεπτέμβρη

0 σχόλια
Ραπόρτο από την συνέλευση της 9της Ιουλίου. Τετάρτη 21 Αυγούστου η επόμενη Συνέλευση

Στις 9 Ιουλίου ανένταχτα άτομα και μέλη οργανώσεων/συλλογικοτήτων  (μεταξύ των οποίων και το ΕΕΚ) βρεθήκαμε κατόπιν καλέσματος της Ομάδας Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride στον πεζόδρομο πίσω από το μνημείο Λαμπράκη. Σκοπός της συνάντησης  ήταν να συζητήσουμε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων το Σεπτέμβριο για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh.

Συμφωνήσαμε να καλέσουμε σε 2η ανοιχτή συνέλευση το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου με τους εξής προτεινόμενους άξονες προς συζήτηση:

1. Οι κοινές δράσεις που θα συναποφασιστούν πρέπει να έχουν αντιφασιστικό χαρακτήρα. Το ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής είναι θετική εξέλιξη. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η λειτουργία της θα σταματήσει. Χρειαζόμαστε το επόμενο διάστημα το μέγιστο βαθμό συσπείρωσης, για να δώσουμε αποφασιστικά χτυπήματα στη Χρυσή Αυγή και τις άλλες ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις. Βασικός στόχος είναι η εξαφάνισή τους από τους δρόμους και την πολιτική ζωή.

2. Απαραίτητος είναι και ο αντισεξιστικός άξονας. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ζακ, μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο "κοσμηματοπωλείο" και φώναξαν το σύνθημα "πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι". Μετά τη δολοφονία του Ζακ ξέσπασε ένα πρωτοφανές κύμα σεξιστικών ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων στην ίδια τη μνήμη του! Οποιαδήποτε κοινή δράση τις μέρες των επετείων των δύο δολοφονιών χρειάζεται, λοιπόν, να κρατήσει αντισεξιστική στάση και να εκφέρει αντισεξιστικό λόγο.

3. Η κυβέρνηση της δεξιάς επιθυμεί να δημιουργήσει κλίμα νεοσυντηρητισμού στην κοινωνία.  Οι κοινές δράσεις του Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν και έντονα αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Το κράτος βαθύ ή ρυχό βρήκε χρυσή ευκαιρία με τον νέο του εκπρόσωπο να επιτεθεί σε εργασιακά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

4. Αν και δε πιστεύουμε πως ο συντηρητισμός έχει ήδη κυριαρχήσει στην κοινωνία, προτάσσουμε την ανάγκη να καταπολεμηθεί, καθώς είναι μια υπαρκτή τάση σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Ο συντηρητισμός ως έκφανση του μικροαστισμού έχει στον πυρήνα του να δολοφονεί κάθετι διαφορετικό, αφού πρώτα το εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο. Τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού, όπως η δολοφονία του Ζακ, έχουν καλλιεργηθεί στο έδαφος της κρίσης των τελευταίων χρόνων υπό την επιρροή των ιδεών περί ανθρώπων ανάξιων να ζουν (τον οποίο ενστερνίζεται και η Χρυσή Αυγή στην ακραία του μορφή).

5. Το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που άνοιξαν το δρόμο στις δολοφονίες Παύλου και Ζακ είναι ευρύτατο. Η απάντησή μας επιβάλλεται να συγκεντρώσει και όχι να διασπείρει τις δυνάμεις της αντίστασης.

6. Σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση και το βάθεμα της συζήτησης μεταξύ των κινημάτων είναι αναγκαίο και χρήσιμο για το παρόν και το μέλλον των αγώνων. Η συνύπαρξη των μελών του αντιφασιστικού και του λοατκια+ κινήματος θα τροφοδοτήσει και τα δύο με νέα προωθητικά χαρακτηριστικά.
Πρόθεση και επιθυμία μας είναι να ενταχτούν στην Ανοιχτή Συνέλευσή μας και άλλα άτομα και οργανώσεις/συλλογικότητες, ώστε να οργανώσουμε κοινές δράσεις που θα αφήσουν όντως το αποτύπωμά τους στην πόλη και την κοινωνία της. Η 2η ανοιχτή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου ώρα 19.45 στον πεζόδρομο στο Στέκι Μεταναστών. Το ΕΕΚ Τροτσκιστές στηρίζει και καλεί

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου