Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Καραβάνι αγώνα και αλληλεγγύης. (Φωτο)

0 σχόλια
Το τετραήμερο 3-4-5-6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και με την συμμετοχή των εργαζομένων στην ΕΡΤ3  των Σχολικών Φυλάκων, των Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα, των Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Βασικά συνθήματα του Καραβανιού ήταν: "Τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα", "όχι στην ανεργία" και "τα εργοστάσια στους εργάτες".  Το καραβάνι είχε ως αφετηρία την Θεσσαλονίκη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Λάρισα, τον Βόλο, την Λιβαδειά και την Χαλκίδα, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, κατευθύνθηκε στην Αθήνα όπου και ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας όπου οι εργαζόμενοι απαίτησαν να λυθούν άμεσα τα αιτήματα τους.


Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετείχε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης καθώς ήταν ένας αγώνας ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική καταστροφή. Ένας αγώνας αξιοπρέπειας που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές και υποσχέσεις .


Ακολουθούν φωτογραφίες:

Θεσσαλονίκη 3/4. Πορεία και εκδήλωση στη ΕΡΤ3Λάρισα 4/4. Πορεία και παρέμβαση στην πλατεία ταχυδρομείου. 
Βόλος 4/4. Πορεία και εκδήλωση στην ΕΡΑ Βόλου. Λιβαδειά 5/4. Πορεία και εκδήλωση. 


Χαλκίδα 5/4.  Υποδοχή στο κιόσκι των Τσιμέντων Χαλκίδας και πορεία κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. 
Αφίδνες 5/4.  Υποδοχή στα διόδια από τους αγανακτισμένους μοτοσυκλετιστές. 
Αθήνα 5/4. Υποδοχή στην ΕΡΤOPEN και διαμαρτυρία στην ΝΕΡΙΤ.Αθήνα 5/4. Υποδοχή στον χώρο των καθαριστριών του Υπ.Οικ., εκδήλωση στο ΤΕΕ. 
Αθήνα 6/4. Συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
Αθήνα 6/4. Συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου