Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο Σάββας Μιχαήλ σε ΕΡΤ3 και ΒΙΟΜΕ

0 σχόλια
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του Ε.Ε.Κ. Σάββας Μιχαήλ βρήκε την ευκαιρία και επισκέφθηκε δύο πολύ σημαντικούς εργατικούς αγώνες και συζήτησε με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Ο λόγος γίνεται ασφαλώς για την κατειλημμένη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 αλλά και για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Στην ΕΡΤ3 ο Σάββας Μιχαήλ συναντήθηκε με μερίδα εργαζόμενων και τεχνικών, ενημερώθηκε για τις τελευταίες  εξελίξεις που αφορούν το νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση και αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους. Από την πλευρά του ο γ.γ του ΕΕΚ τους δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα τους και τους προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στο επόμενο διάστημα. (για περισσότερα δείτε το κείμενο του ΠΓ του ΕΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΑ). Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου εργαζομένων που θα παλέψει για να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές στο δρόμο, καλώντας τους να συμμετέχουν στο καραβάνι αλληλεγγύης στην ΒΙΟΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου και στο οποίο η ΕΡΤ3 έχει προσκληθεί. Στην συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του σταθμού.


Την επόμενη μέρα ο Σάββας Μιχαήλ βρέθηκε στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ όπου συναντήθηκε με μέλη του σωματείου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, για τις επιβουλές της πρώην εργοδοσίας να βγάλει το εργοστάσιο σε πλειστηριασμό και για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που πρόκειται να προβούν.Ο Σάββας Μιχαήλ από την μεριά του δήλωσε  πως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να βρεθεί οριστική λύση και πως πρέπει να γίνει μια ανοιχτή καμπάνια που θα ξαναφέρει το ζήτημα της εργατικής αυτοδιαχείρησης του εργοστασίου ξανά στο επικέντρο. Ιδιαίτερος λόγος έγινε στον ρόλο που πρόκειται να παίξει προς αυτή την κατευθυνση η διεξαγωγή του καραβανιού όχι μόνο για τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ αλλά για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας. (για περισσότερα ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ)
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου