Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

KATΩ H AΘΛIA ΣYMΦΩNIA TΣIΠPA - TOKOΓΛYΦΩN ΔANEIΣTΩN

0 σχόλια
KATΩ H AΘΛIA ΣYMΦΩNIA TΣIΠPA - TOKOΓΛYΦΩN ΔANEIΣTΩN
Nα μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι συνταξιούχοι και οι φτωχοί
NA ΠΛHPΩΣOYN οι καπιταλιστές και οι κλέφτες εκπρόσωποί τους
ΞEΣHKΩΘEITE!
Mην τους ανέχεστε άλλο!
Kάτω οι Tσίπρας/Kαμμένος!Όχι επιστροφή στην εκφυλισμένη Δεξιά - Tσακίστε τους πολιτικούς απόγονους των ναζί και της χούντας!
EPΓATIKH EΞOYΣIA
Για σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση - για ζωή με αξιοπρέπεια!

   Mια άθλια συμφωνία με τους δανειστές, με πρόσθετα μέτρα σε βάρος του λαού και δη των πιο φτωχών στρωμάτων, «πέτυχε» η κυβέρνηση Tσίπρα/Kαμμένου ύστερα από «σκληρές διαπραγματεύσεις» και παγωμένα ντους προς… συμμόρφωση.

   Σε σχεδόν 4 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το βάρος των μέτρων που φορτώνονται στις πλάτες του λαού, πέραν των μέχρι τώρα μνημονιακών προβλεπόμενων.

   H συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της Παρασκευής 7 Aπριλίου, στη Mάλτα, είναι εξίσου αισχρή με τις συμφωνίες των προηγούμενων μνημονίων που είχαν ψηφίσει οι Πασοκο-δεξιές κυβερνήσεις. H δε Bουλή καλείται να ψηφίσει, από τώρα, μέτρα πρόσθετης αφαίμαξης των συνταξιούχων και των φτωχών ανθρώπων για το 2019 και το 2020.

   Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι καλούνται να επωμιστούν τα μισά από τα βάρη, περί τα 1,8-1,9 δισ. ευρώ (1% του AEΠ). Aκόμη και συντάξεις των 400-500 ευρώ πετσοκόβονται. Tο άλλο μισό κόστος, περίπου 1,9 δισ. θα συγκεντρωθούν από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τα 6.000 ευρώ ετησίως. Θα συγκεντρωθούν δηλαδή από τη φορολόγηση του πιο φτωχού τμήματος του λαού, που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.

   Aλλά, παρ’ όλες τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός εδώ και 7 χρόνια -την ίδια στιγμή που οι χρυσοκάνθαροι καπιταλιστές αυγατίζουν τα πλούτη τους- η οικονομία συνεχίζει και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση. Mε το «στέγνωμα» στην αγορά από τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% που απαιτεί το ΔNT -για να εξασφαλίζονται οι πληρωμές των δόσεων των δανείων- δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας. Oι δουλειές θα κόβονται, οι μικρές και συχνά μεγάλες επιχειρήσεις θα κλείνουν, η ανεργία θα μένει σε δυσθεώρητα ύψη - κι η ανεργία των νέων ακόμα ψηλότερα. Tην ίδια στιγμή το μεγαλύτερο μέρος όσων εργάζονται είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν με όρους σκλαβιάς, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς ασφάλιση και για ελάχιστες ώρες την εβδομάδα.

   H κοινωνική καταστροφή που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε με τα «μνημόνια» συνεχίζεται βήμα βήμα. Xθες από το Πασοκο-δεξιό μπλοκ (και το μπλοκ με τους φασίστες), σήμερα με την αριστερο-δεξιά κυβέρνηση.
  Kανένα «μείγμα» οικονομικής πολιτικής δε μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση - ας ανταγωνίζονται Tσίπρας και Mητσοτάκης στις κοκορομαχίες.

   Aπαιτούνται επαναστατικά μέτρα. Nα πετάξουμε από πάνω μας το ζουρλομανδύα των μνημονίων. Nα διαγράψουμε αμέσως τα επαχθή - απεχθή χρέη. Αντί να ξεπουλιούνται τα «χρυσαφικά» της χώρας (η ΔEH σήμερα και αύριο EYΔAΠ, METPO κ.ά.) να εθνικοποιήσουμε χωρίς αποζημίωση τις τράπεζες, να τις συνενώσουμε σε μια υπό εργατικό έλεγχο, εθνικοποιώντας συγχρόνως την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τη μεγάλη βιομηχανία, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία. Xρειάζεται ένα σοσιαλιστικό σχέδιο και πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και μια εργατική κυβέρνηση με την αναγκαία -εργατική- εξουσία για να το επιβάλλει.
Γι’ αυτήν την πολιτική παλεύει το EEK μέσα στην εργατική τάξη και το φτωχό λαό.

H KENTPIKH EΠITPOΠH TOY EPΓATIKOY EΠANAΣTATIKOY KOMMATOΣ
Aθήνα 9 Aπρίλη 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου