Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

OΛOI ΣTH ΓENIKH AΠEPΓIA

0 σχόλια
Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015 - 10.00 ΚΑΜΑΡΑ

Η κυβέρνηση - λογιστής, ακριβολόγα, αριθμολάγνα και ακριβοδίκαιη για τα συμφέροντα αυτών που υπηρετεί, φόρεσε τις μανσέτες της για να κάνει τους λογαριασμούς της. Καταθέτει τον οικονομικό της προϋπολογισμό για το έτος και ταυτόχρονα τον κοινωνικό της ισολογισμό. Το ένα σκέλος, οι συμφωνίες της ντροπής με τους διεθνείς ληστές του κεφαλαίου για να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες, για να ξανανοίξει ο δρόμος της κερδοφορίας για τους μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες βρίσκει το κοινωνικό του ισοδύναμο στην καταστροφή των εργαζόμενων και του λαού. Τα ματογυάλια του αστού λογιστή εύκολα εξισώνουν τις δεκάρες που λείπουν με το αίμα του λαού. Τον βγάζουν από το σπίτι του, του παίρνουν την σύνταξη, τον ρίχνουν στην ανεργία, στερούν τα παιδιά του από την μόρφωση, τον αποκόβουν από την κοινωνική πρόνοια και υγεία, τον αποκλείουν από το μέλλον και προπάντων καταπατούν κάθε ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όμως ποιος δεν έχει καταλάβει ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με μια κυβέρνηση των εργαζόμενων και του λαού;

Αλλά τότε, ποιοι είναι οι σύμμαχοι και οι πραγματικοί υποστηρικτές της; Ο αστός λογιστής με την ψευτοαριστερή ρητορεία και τη δεξιά “Kαμμένη” συμμαχία του δουλεύει για τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ληστών και για τα διεθνή παράσιτα του κεφαλαίου στο εσωτερικό και εξωτερικό. Σύμμαχοί της είναι οι δολοφόνοι μικρών παιδιών στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη. Είναι αυτοί που μετατρέπουν το Αιγαίο σε υγρό τάφο δυστυχισμένων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Είναι οι ίδιοι που υπόσχονται την γη της επαγγελίας για τους χρηματιστές και τους κερδοσκόπους μετά τα ανθρωποκτόνα μέτρα κατά του λαού.

Απέναντί τους, η εργατική τάξη θα πρέπει να πάρει τα δικά της "ισοδύναμα μέτρα" που ασφαλώς δεν αντιστοιχούν στις άσφαιρες ντουφεκιές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δεν αντιστοιχούν ούτε στην λογιστική των βαλσαμωμένων του Περισσού που μετρούν τη συλλογική θέληση με ψήφους στις εκλογές από το περιθώριο των συλλογικών αγώνων και προσπαθειών. Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν μια 24ωρη απεργία γιατί "δεν πάει άλλο" όπως γράφουν όταν πριν τρεις μήνες γονατιστοί υμνολογούσαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μόλις χθες χρησιμοποιούσαν το δημοψήφισμα και πρότασσαν μαζί με τους θεσμούς στους εργαζόμενους, το σχοινί που θα τους κρεμάσουν. Στην πραγματικότητα προκήρυξαν μια αγωνιστική λιτανεία γιατί οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλο. Γιατί, μαζί με το άλλοθι των τίμιων συμβιβασμών της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης που καταρρέει, "δεν πάει άλλο" ούτε η ανοχή των εργαζόμενων απέναντι στους δικούς τους συμβιβασμούς. Για τους εργαζόμενους κάθε ημέρα στους χώρους δουλειάς είναι ημέρα μάχης για την επιβίωση. Κάθε ημέρα απεργίας είναι μάχη για την ζωή. Και σ’ αυτό δεν έχει να πει τίποτα ούτε η συνδικαλιστική ούτε η κομματική γραφειοκρατία.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μια απεργία δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό, οι εξώσεις, η φορομπηξία, η καταστροφή των μικρών επαγγελματιών και της φτωχής αγροτιάς. Όμως η κριτική στην προδοτική τακτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν δικαιολογεί την αδράνεια ή την παραίτηση από την δική τους πλευρά. Δικαιολογεί αντίθετα την πρωτοβουλία της ανάληψης της οργάνωσής της στα δικά τους χέρια. Δικαιολογεί την ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστές για την δημιουργία ενός ενιαίου ταξικού μετώπου πάλης. Nα μετατρέψουμε την απεργία αυτή σε αρχή ενός αγώνα διαρκείας στα χέρια των εργατών, μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της κυβέρνησης, των μνημονίων και των ανθρωποκτόνων μέτρων. Για την επιβίωση της τάξης και του λαού και για την ίδια την ζωή.

OXI

  • στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων
  • την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων
  • τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας
  • τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας
  • τη φορολογική λαίλαπα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Kάτω τα Mνημόνια, οι εμπνευστές και οι διαχειριστές τους!


Kάτω η κυβέρνηση ΣYPIZA-ANEΛ


Aγώνας ενιαίος, ταξικός, ενάντια στα αφεντικά της E.E. και τους ντόπιους διαχειριστές τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου