Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ συνεχίζεται!!! Στάση Εργατικής Πρωτομαγιάς! (φωτο)

0 σχόλια
Χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που εξέδωσαν το "Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης" και πρωτοβάθμια σωματεία για ανεξάρτητη, αγωνιστική και ταξική συγκέντρωση και πορεία για την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζόμενων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ,  οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, Σχολικοί φύλακες, καθηγητές, το σωματείο Βιβλίου Χάρτου, το Σερβιτόρων Μαγείρων, Επισφαλείς εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου, φεμινιστικές οργανώσεις κ.α. Ανάμεσα τους βρέθηκε και το ΕΕΚ με δικό του πανό και μπλοκ.
Την ίδια στιγμή σε μια άλλη άκρη της πόλης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργάνωνε την δική του συγκέντρωση μεταξύ  συγγενών και φιλοκυβερνητικών φίλων, καταδεικνύοντας πως η εργατική τάξη αναζητά τρόπους να απεγκλωβιστεί από τις λογικές ανάθεσης και εκπροσώπησης και το συνδικαλιστικό αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η γραφειοκρατία.

Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στις αρχές του Απρίλη με Πρωτοβουλία του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα του εργοστασίου και αγκαλιάστηκε από αγώνες, κινήματα, σωματεία και αγωνιστές, δεν ήταν ένα αγωνιστικό πυροτέχνημα αλλά ένα διαρκές κάλεσμα σε αγώνα, όλων των μαχητικών στοιχείων του κινήματος που παλεύουν για έναν αδιαπραγμάτευτο αγώνα για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια. 

Επόμενη στάση η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στις 3/5/15 στις 11π.μ. στην οδό Τσιμισκή.

Νέα συνέλευση "από τα κάτω" την Τρίτη 5/5/15 στις 7 μ.μ. στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΤ3 για να συζητηθεί η συνέχεια των αγώνων.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου