Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

To EEΚ στο 17ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

0 σχόλια
   Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. Το ΕΕΚ Θεσσαλονίκης ήταν για ακόμη μια φορά παρόν με δικό του περίπτερο στον χώρο, ενώ διοργάνωσε και δύο πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις. 
Την Παρασκευή 4/7 το ΕΕΚ και η ΟΕΝ διοργάνωσαν την εκδήλωση με τίτλο: "Δεν είμαστε η χαμένη γενιά. Θα ζήσουμε την επανάσταση, να οργανώσουμε την νίκη της" και ομιλητές τους Π. Κλακάλα και Γ. Βαξεβάνη. 
Το Σάββατο 5/7 το ΕΕΚ συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ με τίτλο: "Από τα κινήματα αντίστασης στις εξεγέρσεις, από την κρατική καταστολή στον κίνδυνο του φασισμού: Ουκρανία, Τουρκία, Βοσνία" και ομιλητές τους Σάββα Μιχαήλ, Ντιμίτρι Κολέσνικ (Ουκρανία), Πελίν Τσακίρ (Τουρκία). Την εκδήλωση συνδιοργάνωναν το ΕΕΚ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και το Ξεκίνημα.
Επίσης να σημειώσουμε την συγκινητική παρουσία της Κατερίνας Μάτσα την Κυριακή 6/7 στην βιβλιοπαρουσίαση το τελευταίου της βιβλίου με τίτλο: "Ταπείνωση και ντροπή - Γυναίκες τοξικομανείς" που διοργάνωσε το συνεργατικό βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες στην οποία συμμετείχε και ο αναπλ. καθηγητής ψυχολογίας ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης . 

Φώτο από την εκδήλωση "Δεν είμαστε η χαμένη γενιά. Θα ζήσουμε την επανάσταση, να οργανώσουμε την νίκη της"


Ο Σάββας Μιχαήλ στην εκδήλωση "Από τα κινήματα αντίστασης στις εξεγέρσεις, από την κρατική καταστολή στον κίνδυνο του φασισμού: Ουκρανία, Τουρκία, Βοσνία"








Η Κατερίνα Μάτσα στην παρουσίαση του βιβλίου της








Το περίπτερο του ΕΕΚ στον χώρο του Φεστιβάλ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου