Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Προστασία στα αφεντικά, προσαγωγές και καταστολή στους εργάτες

0 σχόλια

            Την Τρίτη 15/04 το βράδυ οργανώθηκε διαμαρτυρία εργαζομένων στον φούρνο “Λάμπρος”, όπου οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι διαμαρτύρονταν για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που κυριαρχούν στον εν λόγω  φούρνο, με ωράριο που ξεπερνά κατά πολύ το 8ωρο, χωρίς πλήρη ένσημα, χωρίς προσαυξήσεις νυχτερινής εργασίας, δώρα ή και καλοκαιρινή άδεια, ενώ καθυστερείται και η πληρωμή των μισθών. Και όποιος δεν θέλει να δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας “με το χαμόγελο στα χείλη” είναι ελεύθερος να απολυθεί, “δέκα άνεργοι περιμένουν στην ουρά να τον αντικαταστήσουν”, όπως συχνά-πυκνά μας υπενθυμίζουν πρόθυμα τα αφεντικά
            Τέτοιες και χειρότερες είναι οι συνθήκες σε ολόκληρο τον κλάδο του επισιτισμού, όπου ο εργασιακός μεσαίωνας κυριαρχούσε ήδη εδώ και χρόνια και “απλώς” βαθαίνει και πολλαπλασιάζεται μέσα στα χρόνια της κρίσης. Οι εργαζόμενοι του “Λάμπρου” όμως αποφάσισαν να μην υποταχθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να παλέψουν συλλογικά για καλλίτερες συνθήκες εργασίας και τα δεδουλευμένα που τους χρωστούνται. Στην κινητοποίηση αυτή φανερώθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος της αστυνομίας σαν μπράβος των εργοδοτών και προστάτης τους ενάντια στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ενώ ήδη διαλυόταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μια διμοιρία ΜΑΤ και ομάδα ΔΙΑΣ μετά από προτροπή του αφεντικού του φούρνου περικύκλωσαν τους διαμαρτυρομένους και προσήγαγαν τρεις εργαζομένους, οι οποίοι κρατήθηκαν μέχρι λίγο μετά τις 22:00 στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ απ' έξω είχε συγκεντρωθεί μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης.
            Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Το ΕΕΚ καταγγέλει την εργοδοτική και αστυνομική αυθαιρεσία και καλεί εργαζομένους και ανέργους να αγωνιστούν ενωμένοι ενάντια στα αφεντικά και στο κράτος που μας καταστρέφουν τις ζωές.
  • Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του φούρνου “Λάμπρος”!
  • Να οργανώσουμε την μάχη ενάντια στα αφεντικά και το κράτος που τους προστατεύει!
  • Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που μας ρουφά το αίμα, να παλέψουμε για τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό!



Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου