Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

0 σχόλια

H πραγματικά τεράστιων διαστάσεων ιστορική καταστροφή ενός συστήματος που απειλεί να θάψει στα ερείπιά του ανθρώπους μαζί με ότι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επιβιώσει, είναι που δημιουργεί συνεχώς εξαθλίωση, φτώχια κι ανεργία. Συγχρόνως εντείνει τις αντιδράσεις ολόκληρων πληθυσμών από τη μια άκρη της γης έως την άλλη που μη έχοντας άλλη διέξοδο προχωρούν σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Σε ολόκληρη τη γη αμέτρητες εστίες αντίστασης παίρνουνε ολοένα και πιο εξεγερσιακά χαρακτηριστικά.
   Στην Τουρκία η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση της, αλλά και πίσω απ’ αυτήν την κρίση του τουρκικού καπιταλισμού χτυπώντας τη λαϊκή εξέγερση που έχει ξεσπάσει ενάντια της. Εκδικείται τους πρωταγωνιστές της, διώκοντας και συλλαμβάνοντας επαναστάτες αγωνιστές.
   Ανάμεσα τους και ο σύντροφος μας Μουσταφά Τζιχάν Γιλμάζ (Mustafa  Cihan Yılmaz), μέλος του τουρκικού τμήματος της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση της Τετάρτης Διεθνούς, του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (Devrimci Isci Partisi - DIP), και αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος, στην Αντάλια και μέλη της Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (οργάνωση νεολαίας του ESP - Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων)
   Ενώ είναι στη φυλακή από τις 4 Οκτωβρίου του 2013, δικάζεται στις 5 Φεβρουαρίου, για τη συμμετοχή του στην εξέγερση του Ιουνίου, κατηγορούμενος ότι κατά τα γεγονότα φορούσε… κόκκινο μαντήλι που συμβολίζει την πάλη για Σοσιαλισμό!
   Στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο μας Τζιχάν Γιλμάζ και στους άλλους συναγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους.
   Στεκόμαστε δίπλα σε όλο τον εξεγερμένο, αδελφό, Τούρκικο λαό, που δοκιμάζεται από τις διώξεις και την καταστολή της διασπασμένης και αδύναμης κυβέρνησης του ΑΚΡ.
   Καταγγέλλουμε όλες τις συλλήψεις των μαχητών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των πολιτικών κι ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων των εξεγέρσεων και τη παύση κάθε σχετικής δίωξης.
                    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

   Διαδηλώνουμε την ταξική εργατική διεθνιστική μας αλληλεγγύη από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Πέμπτη 6/2,  έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και από το Τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου