Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο πολιτικός πρόσφυγας Μπαρίς Μπαλ είναι ελεύθερος!

0 σχόλια
   Την Τρίτη 27/01 στις 11:00 πέρασε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο επί εικοσαετίας πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή 23/01 λόγω εντάλματος της Ιντερπόλ που εκδόθηκε εναντίον του για την επίσης προ εικοσαετίας άδικη καταδίκη του για συμμετοχή σε "παράνομη πολιτική οργάνωση", για την οποία ακριβώς είχε λάβει πολιτικό άσυλο έναν χρόνο μόλις μετά την διαφυγή του στην Ελλάδα.
   (Διαβάστε την καταγγελία του ΕΕΚ εδώ).
   Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μιας διμοιρίας ΥΜΕΤ (οι γνωστοί "μπλε") στον τέταρτο όροφο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάλεσαν τους συγκεντρωμένους φίλους και αλληλέγγυους να αποχωρήσουν προς το ισόγειο. Μετά από διαμαρτυρίες περιορίστηκαν στον αποκλεισμό του διαδρόμου όπου βρισκόταν το δικαστικό συμβούλιο. Επίσης, μεγάλη αγανάκτηση προκλήθηκε στους συγκεντρωμένους όταν ο Μπαρίς Μπαλ προσήχθη δεμένος με χειροπέδες!
   Παρ' όλα αυτά, μετά από μια σύντομη επισκόπηση του φακέλου του το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Μπαρίς Μπαλ, προσωρινά με περιοριστικούς όρους μέχρι να ξαναπαρουσιαστεί σε άλλο δικαστικό συμβούλιο σε σαράντα μέρες για την εκδίκαση του εντάλματος. Θα είμαστε πάλι εκεί...


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΙΣ ΜΠΑΛ

0 σχόλια
   Την Τρίτη 27/01 περνάει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο επί εικοσαετίας πολιτικός πρόσφυγας Μπαρίς Μπαλ, ο οποίος κρατείται από την Παρασκευή 23/01 για ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε εναντίον του.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/01, 9:00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΙΣ ΜΠΑΛ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ
  • ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


   Διαβάστε την καταγγελία της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΕΕΚ εδώ.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Υποψηφιότητες του ΕΕΚ στην Βόρεια Ελλάδα

0 σχόλια
   Εκλογικές Περιφέρειες:

Α' Θεσσαλονίκης:
   Τζαχρήστας Βάιος του Βασιλείου
   Τσιομάλου Γεώργιος του Ορφέα

Β' Θεσσαλονίκης:
   Κλακάλας Παντελής του Ηλία

Δράμας:
   Μουτίδης Κυριάκος του Ιωάννη

Έβρου:
   Τζελάτης Βασίλειος του Ιωάννη

Ημαθίας:
   Μούχτογλου Κυριακή του Χρήστου

Ιωαννίνων:
   Αλεξοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα) του Αθανασίου

Κοζάνης:
   Αρβανιτάκη Χριστιάνα του Θεοφάνη

Ξάνθης:
   Παπαδάτου Αλεξάνδρα (Άντα) του Μιχαήλ

Ροδόπης:
   Αρβανίτης Ιωάννης του Γεωργίου

Χαλκιδικής:
   Μητροβγένη Κατερίνα του Γιώργου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΠΑΡΙΣ ΜΠΑΛ

0 σχόλια
   Την Παρασκευή 23/01 ο Μπαρίς Μπαλ, εδώ και είκοσι χρόνια πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία και γνωστός μουσικός, δεξιοτέχνης στις λόγιες και λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Τουρκίας, εκλήθη "δια υπόθεσίν του" στο Α.Τ. Ευόσμου, όπου του γνωστοποιήθηκε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα της Ιντερπόλ εναντίον του. Από εκεί μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΘ, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την Τρίτη 27/01 (!) που το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει την υπόθεσή του.
   Πριν είκοσι δύο χρόνια, ο 15χρονος τότε Μπαρίς είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξης για "συμμετοχή σε παράνομη πολιτική οργάνωση", λόγω της κινηματικής του δράσης. Πέρασε κολυμπώντας τα σύνορα και πολύ σύντομα έγινε δεκτός ως πολιτικός πρόσφυγας από το ελληνικό κράτος. Όμως, παρά την παρέλευση τόσων χρόνων, το Τουρκικό κράτος δεν ξέχασε την υπόθεση και τώρα που τα τελευταία χρόνια ενορχηστρώνει σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές μια τεράστια βιομηχανία δικών, διώξεων, απειλών απέλασης και απαγωγών των Τούρκων και Κούρδων προσφύγων στην Ελλάδα, κατάφερε να λάβει ένταλμα από την Ιντερπόλ για την παράδοση και του Μπαρίς Μπαλ.
   Η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος καταγγέλλει την σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα Μπαρίς Μπαλ, όλες τις διώξεις των πολιτικών προσφύγων και την βρώμικη συνεργασία ελληνικών και τουρκικών αρχών για την οργάνωση αυτών των διώξεων. Το εργατικό και κοινωνικό κίνημα διεθνώς, και ιδιαίτερα στις γείτονες Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να απαντήσει με ενωτική δράση, πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη στους διωκόμενους και διεθνιστική πάλη για την κατάργηση όλων των φυλακών και των συνόρων που χωρίζουν τους λαούς και ασφυκτιούν τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους!

  • Άμεση απελευθέρωση του πολιτικού πρόσφυγα Μπαρίς Μπαλ
  • Καμιά απέλαση μετανάστη - χαρτιά και ελεύθερη μετακίνηση για όλους
  • Άσυλο και διαβατήριο σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης
23/01/2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΕΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

0 σχόλια
   Άγνωστοι, μετά από τρεις συνεχόμενες νύχτες που έσκιζαν τις αφίσσες από το προεκλογικό περίπτερο του ΕΕΚ στην Θεσσαλονίκη, επιχείρησαν επιπλέον να το καταστρέψουν το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή.
   Είναι προφανές ότι η διαρκής και δυναμική παρουσία του ΕΕΚ στους δρόμους και τους αγώνες κάποιους ενοχλεί, για αυτό και βρέθηκε στο στόχαστρό τους το μοναδικό πράγμα που μπορούσαν να χτυπήσουν ανενόχλητοι: το προεκλογικό περίπτερο του ΕΕΚ όταν δεν βρισκόταν κανένας εκεί. Δεν μας πτοούν όμως, εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πάλη μας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέσα στην εργατική τάξη, για να συντρίψουμε το αστικό κράτος, να καταστρέψουμε τον καπιταλισμό που μας ρουφά το αίμα και να τσακίσουμε τους φασίστες. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση του ανθρώπου, την αταξική κοινωνία και τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό, και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την θεμελίωσή του.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
Κ.Ο. Θεσσαλονίκης
23/01/2015








      Το περίπτερο του ΕΕΚ εν λειτουργία:






Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογική εκδήλωση ΕΕΚ Θεσσαλονίκης 18/1 (φωτο)

0 σχόλια
Φωτογραφίες από την προεκλογική εκδήλωση του Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τους Σάββα Μιχαήλ (γ.γ Ε.Ε.Κ.) και Βάιο Τζαχρήστα (υποψήφιος Α'Θεσσαλονίκης), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στην Λέσχη Εργαζομένων & Ανέργων, αλλά και από την ρεμπέτικη βραδιά που ακολούθησε με την μουσική συντροφιά του ΣχήμΑλόγου.















Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

0 σχόλια
   Μετά το πέρας της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του ΕΕΚ (http://eekthes.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html) συνεχίζουμε με ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με τους ΣχήμΑλόγου, 21:30 στην Λέσχη Εργαζομένων και Ανέργων (Φιλίππου 56).




Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"

0 σχόλια
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΕΚ
"Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ"


ΚΥΡΙΑΚΗ 18/01, 18:30
Λέσχη Εργαζομένων κι Ανέργων, Φιλίππου 56

Ομιλητές:
Σάββας Μιχαήλ, γ.γ. του ΕΕΚ
Βάιος Τζαχρήστας, υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης 


Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης 
με τους
ΣχήμΑλόγου 






1. H κυβέρνηση των ακροδεξιών Σαμαρά – Bορίδη – Γεωργιάδη, με τη στήριξη του υπολείμματος του εκφυλισμένου ΠAΣOK του Bενιζέλου, κατέρρευσε παταγωδώς.
Bούλιαξε μέσα στην κατακραυγή του λαού, για τα κανιβαλικά μέτρα των Mνημονίων, της ανεργίας, της λιτότητας και της φορομπηξίας.
Βούλιαξε πιασμένη στις συμπληγάδες ενός νέου κύματος λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης, με κορύφωση το κίνημα αλληλεγγύης στο νεαρό επαναστάτη φυλακισμένο απεργό πείνας Nίκο Pωμανό, και στις αντιφάσεις της οικονομικής κρίσης. Tο περιβόητο success story εξόδου από την κρίση αποδείχθηκε κακοστημένη φάρσα σε μια κατάσταση όπου η ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία βαθαίνει. Mόλις ο υπηρέτης των Mνημονίων Σαμαράς, διακήρυξε -για καιροσκοπικούς εκλογικούς λόγους- ότι θα βάλει τέλος στα Mνημόνια, οι αφέντες του, στο Bερολίνο και τις Bρυξέλλες του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια απαιτώντας νέα λαοκτόνα μέτρα.
Η απόπειρα φυγής του προς τα εμπρός, με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, τον οδήγησε στην πτώση.

2. Ο λαός, η εργατική τάξη, η κοινωνία, στην ανατολή του 2015 βρίσκονται σε ένα ιστορικό σημείο καμπής. Σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, που οδήγησε στη χρεοκοπία την καπιταλιστική Ελλάδα και εκδηλώθηκε ως πολιτική, κοινωνική και ηθική κρίση, έχει τώρα αναπτυχθεί σε ανοιχτή κρίση κρατικής εξουσίας.
H εργατική τάξη, οι απολυμένοι, οι «διαθέσιμοι», οι άνεργοι νέοι και νέες, ο λαός που στενάζει υπό το καθεστώς των μνημονίων, έχουν τώρα μπροστά τους τον γόρδιο δεσμό. Πρέπει να τον λύσουν με το μόνο τρόπο που λύνονται οι γόρδιοι δεσμοί. Πρέπει να τον κόψουν.
· H πιθανή εκλογή του ΣYPIZA στην κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα της εξουσίας. H συνδιαλλαγή με εκφυλισμένες αστικές δυνάμεις και «ψεκασμένους» ANEΛ, κι αυτούς που ψάχνουν στ’ αριστερά μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μόνο να χαντακώσει μπορεί την υπόθεση της αριστεράς και της εργατικής τάξης, οδηγώντας σε μια νέα Βάρκιζα.
· Aπό την άλλη, το KKE, μέσα στον απολιθωμένο σταλινικό γραφειοκρατισμό του, επικεντρώνει όλα του τα βέλη κατά του ΣΎPIZA, αδιαφορώντας για την συγκρότηση ενός ταξικού ενιαίου μετώπου πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και την εργατική εξουσία, την προοπτική της οποίας τοποθετεί στο απώτατο μέλλον.
· H δε ANTAPΣYA προτιμά τις συμπορεύσεις με τον "αριστερό" εθνικισμό του Σχεδίου B και το γιατροσόφι μιας επιστροφής στην δραχμή (μέσα πάντα στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό), παρά ένα μέτωπο επαναστατικών διεθνιστικών δυνάμεων για την εργατική εξουσία.

3. Tο EEK κατεβαίνει αυτόνομο στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Στο επίκεντρο της καθόδου μας βρίσκεται η αναγκαία πολιτική-ιδεολογική και οργανωτική προετοιμασία της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού μπροστά στις συνέπειες της άλυτης καπιταλιστικής κρίσης που έχει αναχθεί σε κρίση κρατικής εξουσίας.
Διακηρύσουμε ότι: οι δρόμοι της ελευθερίας από τα Mνημόνια και την κρατική αυταρχία ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και ποδοπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και φασιστικών απειλών, δεν περνούν μέσα από εκλογικές “αυτοδυναμίες” ή κοινοβουλευτικούς συνασπισμούς και συμβιβασμούς αριστερών με κεντροαριστερούς ή και δεξιούς εθνικιστές τύπου ΑΝΕΛ αλλά μέσα από την εργατική-λαϊκή αυτοοργάνωση και μαζική πάλη για την εργατική εξουσία, την εξουσία των “από κάτω” ενάντια στην εξουσία των “από πάνω”. Το σύστημα έφτασε στα όριά του άρα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.
Mια επαναστατική μαρξιστική οργάνωση, το μαζικό επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης είναι επείγουσα ανάγκη.
Για ένα μαζικό μαχόμενο κίνημα. Στους δρόμους του αγώνα, στους χώρους δουλιάς και διαμονής. Αλλά και στις κάλπες, συνολικοποιώντας όλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα. Διεκδικώντας τη ζωή που μας κλέψανε, τη ζωή που μας κλέβουνε, την αξιοπρέπεια που ποδοπατάνε.

Yποστηρίξτε – ενισχύστε – ψηφίστε – οργανωθείτε στο EEK-Tροτσκιστές
Κάτω τα Μνημόνια, η ανεργία κι η λιτότητα!
Έξω η Tρόικα, το ΔNT και η EE! Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους!
Nα τσακίσουμε τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό!
Eργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία!
Πάλη για διάλυση της Eυρωπαϊκής Ένωσης - για τις Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Eυρώπης!
Ψήφο στο ΕΕΚ!

Για την οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης - της οργάνωσης μάχης για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!