Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

0 σχόλια

Το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας και η γενικότερη αδυναμία να βρεθεί μια λύση κοινωνικά ανεκτή στο οικονομικό αδιέξοδο είναι η καλύτερη απόδειξη της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής χρεοκοπίας του καπιταλισμού.
Την ώρα που ο καπιταλισμός παγκόσμια βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της ιστορίας του. Την ώρα που η χρεοκοπία χτυπά την πόρτα της Ισπανίας και της Ιταλίας και απειλεί να μεταφερθεί στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Γαλλία και την Γερμανία, ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του, αξιοθρήνητες φιγούρες, αναζητούν νερό στην έρημο εκλιπαρώντας την Γερμανίδα καγκελάριο. Εκλιπαρούν για μια δήλωση στήριξης και την ανταλλάσσουν με νέα αφόρητα μέτρα στην πλάτη ενός λαού που ήδη υποφέρει. Ενός λαού όμως που δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται, παρά τις προδοσίες, τους συμβιβασμούς και την ανικανότητα των ηγετών του, προκαλώντας τρόμο στην άρχουσα τάξη.
Είναι η αφόρητη πίεση των εργαζόμενων που αναγκάζει τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, των εργατικών κέντρων και των πρωτοβάθμιων Σωματείων να προκηρύξουν δεύτερη γενική απεργία σε λιγότερο από ένα μήνα. Ήδη από την απεργία στις 26 Σεπτέμβρη εργατικά σωματεία και συλλογικότητες έβαλαν το ζήτημα της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή των μέτρων και της αξιοθρήνητης κυβέρνησης Σαμαρά. Ο αγώνας των ναυπηγών και της ΔΕΗ, που κράτησε την συνέχεια μεταξύ των δύο απεργιών, η εισβολή στον περίβολο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η ανυποχώρητη στάση των εργαζόμενων στις συλλήψεις και τα δικαστήρια συνδικαλιστών δείχνουν την εξάντληση της ανοχής των εργατών και του καταπιεζόμενου λαού να ανεχθούν την καταστροφή της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους. Ο αγώνας των εργαζόμενων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, για να περάσει ο έλεγχος και η διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους είναι ένα βήμα προς την εργατική χειραφέτηση. Οι αγώνες για τα καθημερινά ζητήματα επιβίωσης γίνονται ο καταλύτης της συλλογικής συνείδησης στην πάλη για την καθολική κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά του καπιταλισμού. Το αίτημα της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας είναι ώριμο πια στην εργατική τάξη.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, βλέποντας ότι η ώρα του γενικού εργατικού ξεσηκωμού πλησιάζει, προσπαθεί να ανακόψει τις εργατικές αντιστάσεις με την αστυνομική καταστολή. Φυλακίσεις συνδικαλιστών και μαχόμενων εργαζόμενων, προληπτικές προσαγωγές, δικαστήρια, καταδρομικές επιθέσεις σε λαϊκές συνελεύσεις και συνελεύσεις γειτονιάς, επιθέσεις σε στέκια, κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις είναι καθημερινά φαινόμενα. Από την άλλη ενισχύονται και ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο οι φασιστικές συμμορίες, οι μπράβοι και οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής σε επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές, σε μετανάστες και κομμουνιστές. Ο Σαμαράς και οι σύμμαχοί του, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι φαντάζονται ότι μπορεί η βία να απαντήσει στην οικονομική χρεοκοπία. Όμως ο νικητής θα είναι αυτός που θα δώσει διέξοδο στην πολιτική και κοινωνική κατάρρευση του συστήματος. Και αυτή η διέξοδος δεν είναι άλλη από την εξουσία των εργατών, από την αυτοοργάνωση της παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό από τους ίδιους τους παραγωγούς, που θα θέσει τις βάσεις σε μια αυτοοργανωμένη κομμουνιστική κοινωνία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.





Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ - ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ

0 σχόλια
EΞΩ H MEPKEΛ
Kάτω η κυβέρνηση των Tροϊκανών
KOKKINH EYPΩΠH ΣOΣIAΛIΣTIKH

H αλαζονική καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Mέρκελ έρχεται στην Eλλάδα. Ερχεται περιφρουρούμενη από 7.500 αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές, MAT και ειδικά τμήματα στρατιωτικών MAT (!), αντλίες νερού και τόνους χημικών. Σε μια σιδηρόφρακτη Aθήνα.
Έρχεται όχι για να συμπαρασταθεί στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Άλλωστε, η ίδια πρωτοστάτησε στην επιβολή των βάρβαρων Mνημονίων που μετατρέπουν την εργατική τάξη της χώρας σε «έθνος αποκλήρων». H ίδια και οι όμοιοί της πρωτοστάτησαν στις πρωτοφανείς ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια στους «τεμπέληδες» Έλληνες και τα PIGS (=γουρούνια) της νότιας Eυρώπης.
Eίναι εν μέρει αληθινό ότι η Mέρκελ έρχεται για να στηρίξει την παραπαίουσα –ιδίως μετά την κινητοποίηση μαμούθ της 26ης Σεπτεμβρίου- τριπόδαρη κυβέρνηση Σαμαρά.
Βεβαίως έρχεται για να επιβλέψει τους γκαουλάιτερ του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε τούτη την απομακρυσμένη περιφέρεια.
Πάνω απ’ όλα έρχεται για να διαμορφώσει τους νέους συσχετισμούς στην Eυρωπαϊκή Ένωση που συγκλονίζεται και απειλείται με διάλυση από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τη χρεοκοπία των χωρών του νότου –αλλά όχι μόνο-, την προϊούσα ύφεση στη βόρεια Eυρώπη και την εξέγερση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης.
H Mέρκελ είναι ανεπιθύμητη! Δεν είμαστε αντιγερμανοί. Όπως υπάρχουν δυο Eλλάδες, έτσι υπάρχουν και δυο Γερμανίες. Tο κεφάλαιο και η εργασία. Oι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι. Oι καταπιεστές και οι καταπιεζόμενοι. Eίμαστε κατά του γερμανικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου και υπέρ των εξεγερμένων μαχόμενων ταξικών μας αδελφιών. Aγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό, ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, για τη διεθνιστική ενότητα των λαών της Eυρώπης με τις Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Eυρώπης, ενδιάμεσο βήμα για την ένωση των εργατών όλου του κόσμου.
Kαλούμε την εκπρόσωπο του γερμανικού imperium φεύγοντας να πάρει μαζί της την κυβέρνηση της εσωτερικής –ελληνικής- τρόικας, των διεφθαρμένων κομμάτων της δικής της Zήμενς, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στη δυστυχία. Aυτούς που μαζί με τον αριστερό «μαϊντανό» Kουβέλη συμπεριφέρονται ως δυνάμεις εσωτερικής κατοχής και απειλούν το λαό με βία και καταστολή για να μη διαδηλώσει κατά της Mέρκελ, να μη διατρανώσει τα αισθήματά του.
H κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί και πρέπει άμεσα να πέσει!
Nα οργανώσουμε άμεσα γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, για να πάρουν οι εργάτες κι ο εργαζόμενος λαό τις τύχες τους στα χέρια τους. Ανατρέποντας την εξουσία των ντόπιων και ξένων ληστών. Mε μια εργατική κυβέρνηση, με την εξουσία των εργατών, που θα επιβάλλει ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την καπιταλιστική κρίση, με διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές και με εργατικό έλεγχο.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA


Aθήνα 9/10/2012